Share

Pensionstal Geere-Stein Hippisch Centrum Doorn

Omgeving

Omgeving

De Omgeving

Stoeterij Geere-Stein is gelegen in een schitterende omgeving aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied wordt ook wel de Stichtse Lustwaranda genoemd. De Utrechtse Heuvelrug is ontstaan in de laatste ijstijd waarbij de prehistorische grafheuvels bij Amerongen en Elst al duiden op vroege bewoning van het gebied.

In de negentiende eeuw lieten gefortuneerde zakenlieden hier buitenplaatsen bouwen om in de zomer met hun hele gevolg , onder andere vanuit Amsterdam, in alle rust te kunnen genieten van de heuvelachtige bosrijke omgeving. Deze buitenplaatsen zijn dan ook mede beeldbepalend voor deze schitterende lommerrijke omgeving in samenhang met de vele kleine dorpen met hun kerken, woonhuizen, boerderijen en kleine industriële ondernemingen. Langs de Langbroekerwetering vindt u talloze kastelen en landhuizen die in een meer open landschap op een andere manier ook hun bijdrage leveren aan dit mooie gebied.

Kasteel Moersbergen

Kasteel Moersbergen is een Nederlands kasteel gelegen aan het einde van de Moersbergselaan in Doorn. Het kasteel bestaat sinds begin 15e eeuw. Het kasteel behoort tot het gelijknamige landgoed.

Bos is op zijn mooist op de plekken waar geen bos is. Dit kunt u op Moersbergen ervaren. De afwisseling van open weiden en gesloten bos, maken het gebied aantrekkelijk voor zowel mens als dier.

Praktische informatie

Kasteel Moersbergen wordt particulier bewoond. Hierdoor is het niet te bezichtigen en zijn kasteel en directe omgeving niet toegankelijk. Het omliggende landgoed wel.

  • Geel gemarkeerde wandelroute (3,4 km)
  • Diverse ruiterpaden
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd

Kasteel Sandenburg

Kasteel Sandenburg is een Nederlands kasteel in Langbroek in de provincie Utrecht. Het behoort tot het gelijknamige landgoed. Sandenburg ligt aan de Langbroekerwetering.

Huis Doorn

Huis Doorn is een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Op een steenworp afstand van de schitterende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Op het landgoed is aanwezig:

  • Rozentuin
  • Pintetum
  • Mausoleum
  • Kapel
  • Houtzaaghut

KEIZER WILHELM II

Het verlies van de Eerste Wereldoorlog, die uitbrak op 1 augustus 1914 en werd beëindigd op 11 november 1918, betekende een grote verandering voor Wilhelm II. Hij vluchtte op aanraden van zijn militaire adviseurs naar het neutrale Nederland. Daar zou hij, eerst in Amerongen en later in Doorn, tot aan zijn dood als balling verblijven.

Kasteel Sterkenburg

Kasteel Sterkenburg is een ridderhofstad in de voormalige gemeente Sterkenburg bij Driebergen-Rijsenburg. Een kasteel op een bijzondere locatie in een prachtige landelijke omgeving.